Wycieczka jednodniowa:
Zastrzel nudę w Koszalinie
Unia spółka z o.o. w Koszalinie przedstawia Państwu specjalną ofertę, skierowaną do młodzieży gimnazjalnej i ponadgimnazjalnej na organizację jednodniowej wycieczki do Koszalina, połączonej z zawodami strzeleckimi na Strzelnicy Krytej w Koszalinie przy ul. Szczecińskiej 25 A.

Szczegóły oferty:
Przed emocjami sportowymi proponujemy zwiedzanie Koszalina z przewodnikiem. Zaczniemy od przejazdu na Górę Chełmską i spaceru do wieży widokowej. Następnie przejazd do centrum i zwiedzanie miasta: spacer przez Park Książąt Pomorskich, wzdłuż murów Miejskich, wizyta w Domku Kata i Pałacu Ślubów, zwiedzanie Katedry oraz przejście w pobliże kaplicy św. Gertrudy. Oczywiście w czasie przejazdu autokaru oraz zwiedzania miasta, przewodnik będzie przekazywał informacje na temat odwiedzanych miejsc (rys historyczny, omówienie zabytków od strony architektonicznej). W przypadku niesprzyjającej pogody (deszcz), zwiedzamy miasto "z autokaru". Powrót do autokaru i przejazd na Strzelnicę Krytą. Przewidziany czas zwiedzania miasta – 3 godz. Sugerowana godz. rozpoczęcia: 12.00.

Imprezy Strzeleckie to niewątpliwie ciekawa, atrakcyjna i nietuzinkowa forma rekreacji dla młodzieży, pomocna także w budowaniu i umacnianiu pozytywnych cech zespołu. Jest to również wspaniałe antidotum na stres życia szkolnego. Rywalizacja na strzelnicy pod nadzorem instruktorów pozwala poznać ludzi, ich charaktery i zachowania oraz pomaga ćwiczyć skupienie i koncentracje.

Proponujemy przeprowadzenie mini zawodów pomiędzy wszystkimi uczestnikami imprezy z karabinka sportowego (kal. 5,6 mm) i karabinka pneumatycznego (wiatrówka). Uczniowie będą mieli możliwość oddania 15 strzałów z broni sportowej i 25 strzałów z broni pneumatycznej. Wykwalifikowani instruktorzy poprowadzą zawody strzeleckie na ośmiu stanowiskach strzeleckich. Każdemu z uczestników strzelania, przed dopuszczeniem do oddania strzału, instruktor strzelectwa udzieli szczegółowego instruktażu w zakresie:
• zasad bezpieczeństwa na strzelnicy,
• budowy, działania oraz bezpiecznego obchodzenia się z bronią pneumatyczną,
• zasad zgrywania przyrządów celowniczych oraz celowania.

Każdy z zawodników otrzyma dyplom za udział w strzelaniu, a dla trzech najlepszych strzelców przewidzieliśmy medale, które wręczy sędzia główny - instruktor. Cena obejmuje również poczęstunek (herbata + pączek) dla uczniów i opiekunów. Na Państwa życzenie zorganizujemy również inne konkursy z przygotowanymi przez Państwa nagrodami.
Przewidziany czas zawodów strzeleckich – 3 godz.

Wielkość grupy: 30 + 2 opiekunów oraz dodatkowa opieka przewodnika w czasie trwania wycieczki po mieście.
Transport: Dojazd własny (parking przy browarze ul. Podgrodzie)
Ubezpieczenie NNW: We własnym zakresie
Cena: 69,00 PLN / osobę brutto. (opiekunowie gratis!)

W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt z Panią Iwoną Marcisz z działu Sprzedaży
tel.: 094 342 40 35, 665 370 357,
e-mail: marcisz@unia.koszalin.pl

Do zobaczenia na strzelnicy

Zainteresowanych udziałem prosimy o pobranie karty zgłoszenia (pdf).